FGU ERHVERV

PGU | På tværs af faglige temaer

Det laver vi

FGU Erhverv er en kombination af skole og erhvervspraktik.
Det betyder, at du er i en virksomhed nogle dage om ugen og på skolen de øvrige dage. Hvor mange dage, du er hvert sted, afhænger af, hvilken retning, du går på.

Det lærer du

Formålet med FGU Erhverv er, at du bliver afklaret og kommer tættere på at komme i arbejde. Du får mulighed for at prøve dig selv af i forskellig funktioner i samme virksomhed eller i et bestemt job i en bestemt branche afhængig af, hvilken retning du går på.

Du finder ud af, hvad du er god til, hvad du har lyst til og om der er noget særligt, du skal arbejde med for at blive klar til at komme videre – enten i job, på FGU eller på en anden uddannelse.

To retninger med forskellige muligheder

Retning 1: Holdbaseret


På retning 1 bliver du klædt på til at komme i arbejde. Du lærer at begå dig på en arbejdsplads og at være en del af et professionelt team i den virksomhed, du er i.

Du kan være på retning 1 i op til 5 måneder, hvor du kommer rundt og prøver dig selv af i flere funktioner i samme virksomhed.  

Du er en del af et hold fra FGU, hvor du er i virksomheden fire dage om ugen sammen med andre elever og virksomhedens ansatte. Én dag om ugen er vi på skolen, hvor vi har fokus på opgaver, som hjælper dig i arbejde – vi øver os i at skrive ansøgninger, lærer om lønsedler, skat mm.

OBS: Ved arbejde i butik, skal du kunne fremvise ren straffeattest

Muligheder på retning 1

Føtex, Randers

I Føtex i Randers kommer du rundt i fire afdelinger i butikken. Her afprøver du de forskellige områder og lærer, hvordan forskellige teams arbejder.

De fire afdelinger, du kommer til at arbejde i:
– Delikatesse
– Bager
– Slagter
– Butik

Plantorama, Randers

I Plantorama i Randers kommer du rundt i fire afdelinger i butikken. Her afprøver du de forskellige områder og lærer, hvordan forskellige teams arbejder.

De fire afdelinger, du kommer til at arbejde i:
– Væksthusgartner
– Afdeling med speciale i brugskunst
– Afdeling med speciale i blomster
– Afdeling med speciale i tilbehør til dyr

Retning 2: Individuel


På retning 2 får du mulighed for at afprøve, om et job i en bestemt branche kunne være noget for dig, samtidig med at du går i skole på FGU, hvor du har mulighed for at have værkstedsundervisning og almene fag.

Et forløb på retning 2 varer op til 10 uger, hvor du er i praktik i en virksomhed to dage om ugen og på skolen tre dage om ugen.

Forløbet er individuelt og du er ikke en del af et særskilt hold med andre elever fra FGU Erhverv.

Muligheder på retning 2
På retning 2 finder du og din vejleder ud af, om en af de virksomheder, vi samarbejder med, kunne være noget for dig.
Vi samarbejder med virksomheder inden for mange forskellige brancher

Vejledere på Erhverv