Aktuelle udbud
Aktuelle og kommende projekter
Ung til ung ambassadører på FGU Østjylland
Formålet med projektet er at afsøge mulighederne for at lave gode rammer for elevtrivsel ifm. skolestarten og i løbet af året at skabe motivation, fællesskab og sammenhold for den samlede elevgruppe.
Med projektet etableres et ambassadørkorps på hver af afdelingerne Brusgård og Engboulevarden. Ambassadørerne tænkes ind i de ugentlige rundvisninger fremfor at disse alene foretages af vejlederne, i eventuelle skolebesøg og i at dele gode historier både internt og eksternt.
Ambassadørerne klædes på igennem løbende kompetenceudvikling på tværs afafdelingerne. For at understøtte motivation, lyst og ejerskab i projektet tænkes, der også i fællesskabende aktiviteter for de deltagende elever.
Over hele projektperioden anslås det, at omkring 30 elever kan deltage som ambassadører. Antallet er ikke fastsat, bl.a. fordi der må forventes løbende udskiftning i elevgruppen.
Det er ambitionen at projektet udvikles med en udpræget elevinvolvering i fokus, således at indsatserne udvikles og tilpasses med udgangspunkt i elevernes og de unge oplevede behov og ønsker.
Ung-til-ung perspektivet skal kvalificere nye elevers valg af FGU
Et af projektets hovedmål er at søge at nedbringe antallet af særligt de mest udsatte elever, som falder fra FGU i løbet af de første tre måneder efter opstart. Tesen er, at de unge træffer et mere kvalificeret valg om at starte på FGU ved at kommende elever møder de unge, der allerede går på FGU, og hører om hverdagen og værkstederne fra dem.
Internt i ambassadørkorpset forventes det desuden at projektet bidrager til de deltagende elevers personlige, sociale og faglige udvikling.
Projektperiode: 1. august 2024 – 31. december 2025
Projektet er finansieret i samarbejde med
Afsluttede projekter
Socialfondsprojektet – Professionalisering af FGU’s inkluderende læringspraksis
I projektet samarbejder FGU Aarhus, FGU Midtjylland, FGU Sydøstjylland og FGU Østjylland om at udvikle nye metoder og en pædagogisk praksis, der kan styrke FGU’s løfteevne i forhold til sårbare elever i målgruppen for FGU.
FGU vil gerne styrke sine kompetencer til at lave en mere målrettet indsats overfor sårbare elever i vores målgruppe.
Sårbare elever har ofte komplekse problemstillinger, som kræver en helhedsorienteret og elevfokuseret tilgang. En tilgang, der, på nuværende tidspunkt, ikke i tilstrækkeligt omfang kendetegner FGU-sektorens praksis.
Udviklingen af nye metoder sker via en projektansættelse af ressourcepersoner med viden om recovery- og rehabiliteringstilgange.
Ressourcepersonerne vil skulle bidrage til en formulering af konkrete indsatser, målrettet eleverne og parallelt hermed etablere et praksisnært læringsrum for personalet.
Personalet kompetenceudvikles inden for recovery-tankegange og kvalificeret selvbestemmelse, hvorfra de med deres nye kompetencer vil skulle kunne gennemføre elevforløb med det formål at fastholde vores elever i uddannelse.
Projektperiode: 1. januar 2023 – 1. januar 2025
Projektet er finansieret i samarbejde med