AGU

På AGU har du mest almen undervisning - men med udgangspunkt i praksis. AGU er oplagt for dig, der gerne vil videre på HF eller EUD

Det skal du vide om AGU

Du har almen undervisning 2/3 af tiden

Du har dansk, matematik og PASE samt mulighed for at vælge fag som samfundsfag, naturfag og engelsk afhængigt af hvilket hold, du går på.

Du har praktisk undervisning 1/3 af tiden

Undervisningen har udgangspunkt i praksis, så i stedet for kun at lære fra bøger, kommer du også til at arbejde med forskellige emner i praksis.

Vi laver en plan sammen med dig

Du og din vejleder laver sammen en forløbsplan for, hvordan du når dine mål på FGU.
Vi evaluerer planen sammen løbende.

Du får skoleydelse

Når du er elev på AGU får du skoleydelse. Ydelsen bliver udbetalt opdelt til din NEM-konto hver 14. dag.

Fuldtidsuddannelse med op til 2 års varighed

Som udgangspunkt er FGU en fuldtidsuddannelse.

Som udgangspunkt kan du gå på FGU i 2 år i alt. I enkelte tilfælde kan der være mulighed for forlængelse.

Det siger eleverne

Der er lys forenden af tunnelen


Simone Ernstsen, 18, afsluttede sin skoletid på FGU efter to år på hhv. PGU og AGU. På baggrund af sine erfaringer og interesser vidste hun, at fremtiden skulle stå i sundhedens tegn. Værkstedet ’Krea og Sundhed’ blev derfor afsættet til hendes afklaring om i hvilken retning, hun skulle gå.

Siden Simone startede på FGU har hendes faglige og personlige udvikling været stærkt stigende. Efter to år som elev bestod hun G-niveau (svarende til 9. klasse) i fagene dansk og matematik med topkarakterer, alt imens hun også blev tilbudt elevplads som assistent på et plejehjem i Rønde.

I sommeren 2022 påbegyndte Simone en erhvervsuddannelse på Social- og Sundhedsskolen i Randers, der i dag viser sig at være ganske brugbar med henblik på hendes langsigtede planer.

Vi har talt med Simone, som fortæller:

Jeg elsker at arbejde med mennesker og at drage omsorg for dem, der har brug for det. Det har altid ligget til mig at hjælpe andre, og det er jeg også opdraget til.

Simone fortæller endvidere:

“Jeg er holdtræner i et fitnesscenter. Men jeg vil gerne arbejde med ældre mennesker. Derfor er det virkelig dejligt, at jeg nu har fået en elevplads som hjælper på et plejehjem”.


Omsorgsfuldhed og en interesse for kroppens udvikling

Simone har en særlig interesse for træning samt kroppens funktion og udvikling. I kombination med sit ønske om at hjælpe andre, ser hun det oplagt at læse videre efter endt uddannelse til social- og sundhedsassistent.

Med uddannelsen får hun nemlig mulighed for at forfølge en anden, mere langsigtet, drøm om at uddanne sig til fysioterapeut.

Livet er ofte vanskeligt og uforudsigeligt. Nogle gange må man bare springe ud i noget og tro på, at det nok skal gå – også selvom man ikke altid ved, hvad man kan og vil på forhånd.

Til trods for en turbulent fortid samt uklare retninger og mål er der i Simones optik ofte grundlag for at se fremad. Fagligt såvel som menneskeligt. Hun slutter af med et motto, der for hende giver mening og gåpåmod:

’Der er altid lys for enden af tunnelen’

Vi er glade og stolte over, at vi på FGU kan hjælpe unge som Simone videre med en større ballast, selvtillid og inspiration. Vi ønsker Simone god vind og vi tror bestemt på at kunne se hende som fysioterapeut i fremtiden.


“Det er en god mulighed for at prøve en masse ting af. Og så er det fedt, at der er så mange forskellige slags mennesker på skolen.

”Jeg startede på FGU for at få lidt ro og finde motivationen for uddannelse igen. Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville på Tech College, men jeg havde brug for at komme tilbage på sporet, efter jeg var droppet ud af HTX”.

“FGU har vist mig, at jeg var god til ting, jeg slet ikke vidste jeg kunne. Jeg har lært at arbejde med træ og at snakke med alle slags mennesker. Jeg er også blevet bedre til at springe ud i nye ting og jeg er blevet mere parat til at få et arbejde engang, fordi jeg har været i praktik i forskellige butikker undervejs.”

Lucas, tidligere AGU Design og håndværk, Grenå – Nu TECH College i Aalborg

Video af Freya, AGU-elev

Vælg afdeling for at se hvilke hold og værksteder, vi tilbyder