Ryomgård | Køkken

AGU og PGU | Vi arbejder tæt sammen med Krea og sundhed og har fælles undervisning, når det giver mening

Det laver vi

Hver dag laver vi morgenmad, dagens ret, salater, sandwich og en vegetarret til skolens elever og ansatte. Vi laver det meste fra bunden af og har fokus på det sunde køkken samtidig med, at vi også laver traditionelle danske retter. Derudover laver vi også mad til arrangementer, som vi afholder i samarbejde med Krea og sundhed.

I løbet af året er vi på forskellige ture, bl.a. fisketure efter sild eller krebs, på fødevaremesse samt ude og se, hvor vi får vores vare fra, f.eks. slagteri, cateringfirma og landbrug.

Det lærer du

Du lærer, hvad det vil sige at arbejde i et køkken med deadlines hver dag og med fokus på samarbejde. I køkkenet er der højt til loftet og stor rummelighed. Du får en grundforståelse for kost og ernæring, anvendelse af råvare, tilberedningsmetoder, hygiejne, ergonomi og arbejdsmarkedsforhold.
Der er også mulighed for at tage hygiejnebevis.

I dansk kan du f.eks. skrive opskrifter og menuer eller beskrive tendenser inden for mad, hygiejne, råvare og ernæring. Vi bruger ofte matematik imens vi er i køkkenet, og her kan du f.eks. omregne opskrifter og måleenheder.

Sådan kan en dag se ud

08.15: Tjek ind og morgenmad
08.30: Morgenmøde
08.45: Fremstilling af dagens retter / Undervisning hold 1
10.00: Pause
10.15: Fremstilling af dagens retter / Undervisning hold 2
11.30: Servering af dagens retter + frokost
12.15: Rengøring og oprydning
13.00: Motionscenter / gåtur
13.30 / 14.00: Tak for i dag

Dette er et eksempel på en dag – det er ikke sikkert, at alle dage er ens

Vejledere og undervisere på Køkken