FGU-elever gør klar til velgørenhedsmiddag ifm. Danmarks Indsamling: ”Det bliver en kæmpe oplevelse for os alle sammen”

På FGU Østjylland på Engboulevarden er de trukket i arbejdstøjet forud for en helt særlig begivenhed ifm. Danmarks Indsamling. Der er gang i forberedelserne på en lang række hold og særligt i køkkenet gør man klar til virkelig at vise, hvad man kan. Den 2. februar 2024 inviteres der nemlig inden for til en velgørenhedsmiddag ud over det sædvanlige, hvor målet er at indsamle kr. 80.000.

Pressemeddelelse

Det er en begivenhed, der bliver set frem til – særligt i køkkenet, hvor den helt store opgave med forberedelse, tilberedning og servering af aftenens middag skal foregå. Her får de på dagen besøg af udlærte gæstekokke, som skal hjælpe eleverne med at løfte opgaven:

”Jeg glæder mig helt ubeskriveligt! Vi kommer til at lave noget den aften, som er på niveau med det, man laver på en restaurant. Og så får vi lov at vise, at FGU er en skole, hvor vi lærer en masse og at vi kan en masse.” Det fortæller Tobias Guld, som er FGU-lærling i køkkenet og netop i dag er i gang med at forberede de tuille, som skal være en del af aftenens dessert.

Tobias fortsætter: ”Vi får en anden oplevelse af, at vi kan præstere den aften, end vi gør til daglig. Det bliver en længere dag og en dag, hvor vi ser mere af virkeligheden i branchen. Det bliver en kæmpe oplevelse for os alle sammen.”

Arrangement med middag, standup, musik og underholdning

På aftenen bliver der dækket op i kantinen efter alle kunstens regler med duge, blomster og udsmykning. Her serveres en 4-retters gourmet menu med snacks, kaffe, sødt og vinmenu, som alt sammen er sponsoreret af vores leverandører. I løbet af aftenen bliver gæsterne underholdt af både skolens musikværksted, den lokale standupkomiker Jimmy Lauridsen og swing-jazz-rhytm’n’blues-bandet Nosey Joe & The Gigoloes, som alle optræder uden honorar. Sidst men ikke mindst krydres aftenen med en auktion, hvor de fremmødte får mulighed for at byde på forskellige effekter og oplevelser sponsoreret af lokale virksomheder. Der bliver således spillet på alle tangenter for at samle ind til årets Danmarks Indsamling, give gæsterne en særlig aften og ikke mindst de deltagende elever en stor succesoplevelse i rygsækken.

For Michael Jacobsen, underviser i køkkenet, er det ikke mindst sidstnævnte, det handler om: ”Det, der er rigtig vigtigt for mig er, at eleverne skal have oplevelsen af, at de kan – og hvor meget vi kan i fællesskab. At vi kan skabe noget stort. Og så samler vi jo ind, så det vi gør, hjælper andre. På den måde giver arrangementet mening både i det helt nære og det store perspektiv.”

En kæmpe holdindsats på og rundt om skolen

”Sidst men ikke mindst elsker jeg jo, at vi får engageret så mange forskellige hold i det her,” slutter Michael. Det er nemlig ikke kun i køkkenet, de får lov at vise, hvad de kan. Han er rundt på skolen og plukke elever fra forskellige hold, som har lyst til at trække i tjeneruniformen for en aften. På Kunst-holdet er de ved at forberede en salgsudstilling af gamle plakater og kunsttryk, og gøre klar til at lave blomsterdekorationer. På Innovation designer og specialfremstiller de bordnumre til bordene. Transport står klar, når der skal flyttes rundt på bordene og opsættes scene. Og på Multimedie har de designet billetten og er i fuld gang med at producere bannere, som på aftenen skal fortælle gæsterne, at arrangementet udover hovedsponsorerne BC Catering, Plantorama Randers og Meny Kaffe er sponsoreret af en række lokale erhvervsdrivende. Uden dem, var der nemlig ikke nogen velgørenhedsmiddag.

Se mere om arrangementet på www.fguoj.dk/velgoerenhedsmiddag/, hvor der også er mulighed for at købe de sidste billetter.