Erhvervspraktik i Bukarest, Rumænien

Rumænien kalder på os endnu engang!

I sidste uge drog en delegation af spændte elever afsted i 14 dages erhvervspraktik til Bukarest.

I år er det de eventyrlystne elever fra Engboulevardens værksteder Ejendomsservice, Transport og Logistik samt Skov og Natur, der nu har sendt os postkort om deres ophold:

Den første dag indkvarterede vi os på vores hotel, og fyldte depoterne op med de nødvendige delikatesser. var vi ellers klar til morgendagens aktiviteter.

Mandag morgen tog vi fat på arbejdet.

Vi på Ejendomsservice og Skov og Natur er på besøg hos Arcca Campus. Vi blev taget godt i mod og fik hurtigt tildelt forskellige praktiske opgaver. Både deres udendørs- og indendørs arealer trænger til en kærlig hånd, og vi tog derfor fat i de redskaber, der skulle bruges til at få skolen til at shine.

For os på Transport og Logistik startede ugen ud med instruktioner og rundvisning i virksomheden Algernon, som bl.a. laver print på tøj, reklamer til biler og distribution af folie i Europa.

Til at begynde med skulle vi gennemgå et obligatorisk sikkerhedskursus – som et krav til overhovedet at måtte opholde sig på arbejdsstationerne.

Vi blev delt op i to grupper. Den ene gruppe skulle forbedre og montere tryk på tøjet, mens den anden gruppe skulle udføre opgaver på deres folielager. Derudover arbejdede vi med diverse logistiske udfordringer, der udspiller sig i Bukarest.

Selvom det er sjovt, er praktikken også hårdt arbejde. Derfor skal der da være plads til sociale indslag. Efter arbejdsdagene ser vi Bukarests spændende kulturliv. Bl.a. har vi været på rundvisning i den gamle bydel, der gjorde os klogere på rumænsk historie, bl.a. om Danmarks royale tilknytning til Rumænien. Som en del af rundvisningen tog vi på en noget anderledes restaurant, hvor vi skulle leje riddere i middelalderen.

Indtil videre har det været nogle spændende (og solrige) dage, og vi ser i den grad frem til de næste.

Erhvervspraktikken er finansieret med støtte fra et Erasmus+ projekt, som giver de unge på FGU-elever muligheden for at prøve kræfter af på forskellige arbejdspladser og for at opleve den rumænske kultur.