Rolling Dough
Rolling Dough

press to zoom
Køkken Favr02
Køkken Favr02

press to zoom
Cooking Class
Cooking Class

press to zoom
Rolling Dough
Rolling Dough

press to zoom
1/3

KØKKEN

Det laver du i køkkenet

Her står vi for de daglige måltider på skolen. Vi laver sund og ernæringsrigtig mad fra bunden, med fokus på økologi, bæredygtighed og hygiejne. Du vil komme til at bage og lave varme og kolde retter. Vi arbejder så meget som muligt med sæsonens råvare – og vi vælger lokale råvare, når vi kan.

 

Du opbygger en grundlæggende forståelse for blandt andet kost og ernæring, råvarer, tilberedningsmetoder og du lærer, hvordan man arbejder i et køkken.

 

Vi lægger stor vægt på, at vi er et team i køkkenet, hvor der er højt til loftet, godt kammeratskab og stor rummelighed.

Hverdagen på værkstedet

Vi har som udgangspunkt en fælles hverdag på værkstedet, hvor vi starter dagen med morgenmøde og fælles morgenmad, har fælles praktisk undervisning og spiser frokost sammen.

Andre værksteder under Mad og Ernæring
Køkken Grenå
Kantine Engboulevarden

Du arbejder både praktisk og almenfagligt
I Ryomgård har vi både AGU og PGU-spor på alle værksteder.

 

Fælles for sporene er, at du har en del praktisk undervisning, og at når du har almene fag som dansk og matematik, er det med udgangspunkt i de produktioner, du laver på værkstedet.

 

Forskellen på de to spor er, hvor meget almenundervisning og hvor meget produktion eller praktiks undervisning, du har.

 

  • På AGU har du mere undervisning i fag som dansk og matematik.
     

  • På PGU har du mere undervisning og praktisk produktion på værkstedet.
     

I køkkenet betyder det, at du i dansk kan arbejde med ting som at skrive opskrifter og menuer eller beskrive forskellige tendenser inden for mad, hygiejne og sundhed og ernæring. I matematik kan du eksempelvis omregner opskrifter, lave budgetter og arbejder med produktion i væksthuset.

 

Hvis du går på AGU, vil en del af din almene undervisning foregå sammen med elever fra AGU-sporet på Omsorg og sundhed.