Samfund3
Samfund3

press to zoom
Bæredygtighed
Bæredygtighed

press to zoom
AGU04
AGU04

press to zoom
Samfund3
Samfund3

press to zoom
1/5

Samfundsliv AGU

På Samfundsliv rækker vi ud til borgere, virksomheder og institutioner, der har viden om eller indflydelse på, hvordan vores samfund er skruet sammen. Igennem både praksis og teori bliver du klogere på emner som kommunalvalget, klima og miljø, demokrati, job og arbejdsmarked, minoriteter, religion, sundhed og unges liv.  

Vi bruger både dansk, matematik og de øvrige almene fag til at arbejde os hele vejen rundt om emner, der er er relevante at kende og forholde sig til, når man er en aktiv del af det danske og det internationale samfund. Det kan være, vi taler med lokalavisen om deres dækning af lokale nyheder og selv skriver artikler om unges liv i kommunen, at vi inviterer lokale byrådspolitikere ud til en snak om lokaldemokratiet og at vi laver en kampagne, der skal få unge til at stemme til kommunalvalget. Du får også mulighed for at byde ind med dine egne gode ideer til emnerne.

Vi kontakter forskellige samarbejdspartnere afhængigt af vores projekter og kan eksempelvis arbejder sammen med lokalavisen, kommunen og lokale virksomheder. PÅ den måde får vi indsigt i, hvordan man arbejder i virksomhederne og hvordan de er med til at sætte aftryk på samfundet

Det bliver du god til

Du får indsigt i, hvordan samfundet er skruet sammen og hvordan du kan få indflydelse på det. Man kan sige, at du bliver alment dannet.

Du lærer hvordan du kan bruge fag, du kender, som f.eks. dansk og matematik i praksis til at skrive artikler, læse statistikker, lægge budgetter, planlægge kampagner og meget mere.

På Samfundsliv får du kompetencer, som du kan bruge som aktiv medborger i livet generelt, og som også er aktuelle på mange uddannelser og i mange forskellige typer jobs.

 

Fag i profilen

Dansk eller DSA
Matematik
PASE
Et valgfag