Grenå | Mad, sundhed og aktivitet

PGU | AGU

Det laver vi

Vi arbejde med at fremstille sund mad til både få og mange personer – i hverdagen serverer vi for skolens elever og personale. Vi har fokus på at minimere madspild og anvende rester på en sjov måde – selvfølgelig med øje for den gode smag.

Det lærer du

Du prøver dig selv af i professionelle rammer og får en grundlæggende forståelse for bl.a. kost og ernæring, råvarer, tilberedningsmetoder og hvordan man arbejder i et køkken.

I dansk kan du f.eks. skrive opskrifter og menuer eller beskrive tendenser inden for mad, hygiejne, råvare og ernæring. Vi bruger ofte matematik imens vi er i køkkenet, og her kan du f.eks. omregne opskrifter og måleenheder.

Sådan kan en dag se ud


08.15: Morgenmad og samling
08.45: Fremstilling af dagens menu
12.00: Servering, frokost og samling
12.30: Rengøring og nedlukning af køkken og kantine
13.45 / 14.15 / 13.00: Evaluering af dagen
14.00 / 14.30 / 13.00: Tak for i dag

Dette er et eksempel på en dag – det er ikke sikkert, at alle dage er ens

Tilvalgsfag:

Det er desuden muligt (udover de almene fag) at tage valgfag, såsom:

– Engelsk
– Identitet- & medborgerskab
– Naturfag
– Samfundsfag

Vejledere og undervisere på Mad, sundhed og aktivitet